Boosheid

Wie is er nou niet een keer boos of gefrustreerd? Meestal is het van korte duur want we kunnen meestal wel de positieve dingen blijven zien en zo de boosheid weg relativeren. Maar wat nu als de boosheid blijft? Na het overlijden van een dierbare, na een vervelende relatiebreuk of als je simpelweg niet wordt gezien en daardoor over je grenzen wordt gegaan. Boosheid kan ook ontstaan door wat ons misschien is aangedaan in onze opvoeding, mishandeling, pesten, afwijzing.

Vaak hebben we het niet door waar nu de boosheid vandaan komt maar wat wel duidelijk is, is dat we worden getriggerd door iets of iemand wat we niet leuk vinden. Meestal wordt onze eigenwaarde op de proef gesteld en er zijn maar weinig mensen die alles van zich af kunnen laten glijden. Dus we moeten ermee aan de slag.

Boosheid en frustratie moet ontladen worden, uit het lichaam. Doe je dit niet dan gaat de boosheid vastzitten in het lichaam met allerlei lichamelijke en geestelijke klachten tot gevolg. Simpelweg, ga bewegen! Het liefst explosief. Fiets of loop het eruit of nog beter boks de woede eruit! In mijn praktijk hangt een mooie bokszak en erop slaan onder begeleiding kan zo opluchten. Kijk wat er getriggerd wordt, wat maakt je nu precies boos? Door hier eerlijk naar te kijken kan je de boosheid omzetten in DAADKRACHT. En dat is het begin van helen.. 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s